NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

25.04.2018
tekst
tekst

Hrvatska

HDZ SJEVERNE RAJNE VESTFALIJE U VUKOVARU Penavi predali vrijednu donaciju za obnovu Vodotornja

Foto: HDZ NRW

U susretu s gradonačelnikom Penavom razgovaralo se o aktualnom stanju u gradu Vukovaru i njegovim budućim izazovima.

Br. pregleda: 1074

Foto: HDZ NRW

Autor: CroExpress

Izaslanstvo Koordinacije HDZ-a za Sjevernu Rajnu Vestfaliju putovalo je proteklog vikenda u Vukovar kako bi predali vrijednu donaciju gradonačelniku grada Vukovara, Ivanu Penavi, namjenjenu za obnovu Vukovarskog vodotornja, simbola otpora i pobjede u Domovinskom ratu, izvijestili su danas iz Koordinacije.

Pored predsjednika Koordinacije dr. Veselka Jovanovića, članovi izaslanstva su bili predsjednik Mladeži HDZ-NRW Marijo Primorac te članovi Izvršnog odbora HDZ-NRW Jakob Raphael Jogović i Ivan Bukovac. U susretu s gradonačelnikom Penavom razgovaralo se o aktualnom stanju u gradu Vukovaru i njegovim budućim izazovima, daljnoj suradnji grada Vukovara i Hrvata u inozemstvu, ali i predstojećim lokalnim izborima, na kojima, prema anketama, Ivan Penava kao aktualni gradonačelnik, ima najizglednije šanse da osvoji ponovno mandat.

Nakon posjete gradonačelniku, izaslanstvo Koordinacije HDZ-NRW poklonilo se žrtvama Domovinskog rata na spomen groblju u Ovčari, gdje su položili vijenac i molitvom te paljenjem svijeće izrazili svoje poštovanje i zahvalnost palim braniteljima i nedužnim žrtvama. Uslijedio je i sastanak s predsjednikom Zapadnohercegovačke županije Zdenkom Ćosićem  te savjetnikom Predsjednice Republike Tomislavom Madžarom.

U nastavku službene posjete, članovi Koordinacije HDZ-NRW prisustvovali su jedinstvenom događaju, Svečanoj Sinjskoj alkarskoj utrci u središtu Vukovara te njenim popratnim svečanostima kao što je Svečana večera kojoj je gradonačelnik Penava bio domačin, a kojoj su se odazvali brojni uzvanici, prije svih Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Vlade Andrej Plenković kao i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Uslijedio je sastanak s umjetnikom i dizajnerom Brankom Marićem, koji vuče korijene iz Gruda, hrvatski je branitelj koji je i jedno vrijeme proveo u istoj pokrajini odakle je delegacija stigla i bio uključen u aktivnosti.

'U svojoj 300-godišnjoj tradiciji, Alka se održala tek četiri puta izvan Sinja. Stoga se može zaključiti kako su samo rijetki imali priliku doživjeti ovakav događaj, koji pored svog povijesnog značenja, također, ima društveni i zabavni aspekt. Međutim, ovog puta posebno treba istakunuti simboličnu razinu. Svojim gostovanjem u Vukovaru Sinjska Alka odaslala je poruku kako Vukovar ima budućnost jer se razvija u slobodnoj i suverenoj Hrvatskoj. Toj poruci pridružilo se izaslanstvo okupljeno oko dr. Jovanovića. U brojnim susretima i razgovorima s čelnim osobama iz političkog, kulturnog i društvenog života, članovi izaslanstva iskoristili su priliku kako bi produbili odnose te unaprijedili i osmislili nadalje brojne mogućnosti buduće suradnje Hrvata u domovini i izvan nje', stoji u priopćenju.

11.05.2017.

Ilustracija (foto: Pixabay.com)

ŠVEĐANIN U PAKLU HRVATSKOG KRIVOSUĐA Već 14 godina bori se da dobije kuću na koju je potrošio 140.000 eura

25.04.2018.

Umjesto da uživa na hrvatskoj obali, Šveđanin je završio na sudu. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Löchgau – Croatia Bietigheim 1:4

FOTO: Prvopričesničko misno slavlje u Kehlu

FOTO: Kotorvaroška večer

FOTO: Croatia Bietigheim - Höfingen

FOTO: Croatia Bietigheim - FC Marbach

FOTO: Medulin

FOTO: Došlo je proljeće

FOTO: Dani UHPA-e

FOTO: Croatia Bietigheim - Marbach 2:0

FOTO: Prosvjed protiv Istanbulske konvencije