NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

24.02.2018
tekst
tekst

Hrvati iz Sjeverne Amerike

(VIDEO) EMOTIVNA ISPOVIJEST Odrastao je u siromaštvu u Hrvatskoj, danas je poslovna i TV zvijezda: 'Opravdao sam žrtvu svojih roditelja'

Foto: Robert Herjavec

Herjavec je jedna od zvijezda popularnog američkog 'reality show'-a 'Shark Tank'.

Br. pregleda: 23522

Foto: Robert Herjavec

Autor: Z.S.

Robert Herjavec jedan je od vodećih stručnjaka za računalnu sigurnost na svijetu i jedan od najuspješnijih kanadskih poslovnih ljudi. Herjavec je i zvijezda popularnog američkog 'reality show'-a 'Shark Tank' koji je objavio njegovu životnu priču u trominutnom prilogu.

Herjavec u videu o sebi navodi kako je odrastao u komunističkoj Jugoslaviji. Otac mu je bio žestoki protivnik sustava i 22 puta je završio u zatvoru, nakon čega mu je rečeno da više iz njega neće izaći ako ponovo bude zatvoren. Robert je velik dio djetinjstva proveo kod bake u selu Zbjeg kod Slavonskog Broda prije nego je obitelj preselila u Kanadu.

'Moj otac je u Jugoslaviji bio veseo čovjek, bio je menadžer, cijenjen zbog toga što radi. A onda je došao u Kanadu i čistio podove tvornice. Više nikad nije bio isti. Kada ste dijete nikad ne cijenite roditelje, dok ih više nema. Razmišljam o tome koliko je mnogo radio da mi pruži priliku i osjećam veliku potrebu da opravdam tu žrtvu', emotivno govori Herjavec.

Herjavec je završio studij u Torontu, osnovao nekoliko IT tvrtki pa ih prodavao velikim tvrtkama.  2003. godine osnovao je 'Herjavec Group'. Jedan je od vodećih stručnjaka za računalnu sigurnost na svijetu. Živi u palači od 4700 kvadratnih metara, a ima i privatni otok. Autor je knjige 'Driven' u kojoj je opisao tajne postajanja uspješnim poslovnim čovjekom.

'Ponosam sam na svoj uspjeh u tom smislu da opravdava žrtvu mojih roditelja. Raditi tako mnogo i proći kroz toliko boli da bih ja to profućkao i ne napravio ništa iz svog života, moji roditelji to nisu zaslužili', zaključuje Herjavec. 

11.05.2017.

Foto: Ivan Grbešić Facebook

SPOMENIK ŽRTVAMA KOMUNIZMA Hrvati u kanadskom Windsoru prikupili još 11.000 dolara

13.02.2018.

Ukupni iznos doprinosa iz hrvatske zajednice bit će prijavljen nakon završetka svake kampanje. Više>

NEOČEKIVANI PUTEVI Znate li zašto su Hrvati 1920-ih godina iz SAD-a krenuli u Sibir?

29.01.2018.

Hrvati u Americi traže područja koja bi im osigurala bolje ekonomske i općenito, životne izglede. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Zimska vježba MORH-a

FOTO: Lička večer u Gerlingenu

FOTO: Stepinčevo i duhovna obnova u Stuttgartu

FOTO: Stepinčevo u Münchenu

FOTO: Hrvoje Jurić u Stuttgartu

FOTO: Sljeme pod snijegom

FOTO: Kuća

FOTO: KUD Stuttgart na Sajmu turizma

FOTO: Lidija Jahr Weis izložba

FOTO: Nova godina