NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

23.05.2017
tekst
tekst

Hrvatska

'MOST SE PRETVORIO U SKUPINU OPASNIH LJUDI' Jandroković tvrdi: 'To nismo imali u demokratskoj povijesti Hrvatske'

Foto: Hina/Denis Cerić

Dodao je kako su Mostove teze totalitarne.

Br. pregleda: 1090

Foto: Hina/Denis Cerić

Autor: Hina/CroExpress

Potpredsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković, reagirajući u ponedjeljak na tvrdnje glavnog tajnika Mosta, Nikole Grmoje, rekao je da Most sebi daje legitimitet koji ne proizlazi iz podrške građana i biračkog tijela, nego iz uloge 'boraca protiv kriminala', zaključivši da je riječ o ‘svojevrsnom revolucionarnom pravu, a Most se pretvorio u skupinu opasnih ljudi’.

‘Ovdje se radi o svojevrsnom revolucionarnom pravu, a Most se pretvorio u skupinu opasnih ljudi. To je nezabilježeno u političkom životu Hrvatske’, rekao je Jandroković Hini, komentirajući izjavu političkog tajnika Nikole Gromoje u Splitu kako glasanje o povjerenju Boži Petrovu može biti i za mjesec dana.

Potpredsjednik Sabora Jandroković ocijenio je da su se članovi Mosta sada proglasili samozvanim borcima protiv kriminala, iako imaju manje od 10 posto potpore građana, pa zato ne dopuštaju demokratsku proceduru, jer će to značiti pobjedu kriminalaca.

Dodao je kako su Mostove teze totalitarne.

‘To su totalitarne teze. Most sebi daje legitimitet, ne tako da proizlazi podrškom građana, već legitimitet proizlazi jer su, kako smatraju 'borci protiv kriminala' ‘, rekao je Jandroković.

I taj je legitimitet, po Mostovu mišljenju, jači od onoga koji se dobiva od biračkog tijela, dodao je.

‘To je revolucionarno pravo gdje se skupina ljudi proglašava jedinim dijelom društva koji je brana kriminalu. Ove izjave pokazuju da se Most pretvara u skupinu opasnih ljudi. To nismo do sada imali u demokratskoj povijesti Hrvatske’, upozorio je potpredsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Jandroković.

Glavni tajnik Mosta, Nikola Grmoja, izjavio je danas u Splitu na upit hoće li se na saborskoj sjednici raspravljati najprije o povjerenju predsjedniku Hrvatskog sabora Boži Petrovu ili o povjerenju ministru financija Zdravku Mariću, odgovorio je kako su 'neki spremni na sve da zaštite kriminal u Agrokoru, ali predsjednik Sabora je Božo Petrov'.

‘Ja i svi Mostovci inzistirat ćemo da Božo Petrov kao predsjednik Sabora, iskoristi sve mogućnost koje ima poslovnikom a povjerenje Boži Petrovu može biti za 30 dana. Bit će sve po pravilima i poslovniku i koristit ćemo sve mogućnosti da se odupremo kriminalcima i onima koji ih štite’, rekao je Grmoja.

02.05.2017.

Foto: Hina/Damir Senčar

ČETIRI ŽUPANIJE IMAT ĆE NOVE ŽUPANE U njih osam ide se u drugi krug

22.05.2017.

Osam dosadašnjih župana u prvom krugu ponovo izabrano. Više>

Foto: Hina

'MOST UŠAO U SVE ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE' Petrov zadovoljan: 'HDZ i SDP su ista stranka'

22.05.2017.

U Metkoviću idu u drugi krug za gradonačelnika. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Komemoracija na Bleiburgu

FOTO: Sinjska alka u Vukovaru

FOTO: Kotorvaroška večer u Stuttgart-Degerloch 2017.

FOTO: Croatia Bietighem - TASV Hessigheim

FOTO: HKM na susretu katoličke mladeži u Vukovaru

FOTO: Akcija Hvala u OŠ Kupljenovo

FOTO: Croatia Bietigheim - SV Riet

FOTO: Križni put

FOTO: Pisanice od srca

FOTO: Pisanica u Beču