NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

15.12.2017
tekst
tekst

Iseljenički info

LJUDSKA DOBROTA NEMA GRANICA Hrvati iz iseljeništva potrebitoj djeci u Kupljenovu izmamili osmijeh na lice, oni im iskreno i od srca zahvalili

Foto: CroExpress

Završena druga po redu humanitarna akcija 'Hvala' u organizaciji CroExpressa i hrvatskih škola.

Br. pregleda: 4768

Foto: CroExpress

Popis prikupljenih stvari

Popis prikupljenih stvari

Popis prikupljenih stvari

Popis prikupljenih stvari

Autor: CroExpress

Iz jedne male škole kraj Zaprešića upravo su nam stigle fotografije i pismo koje su nas neizmjerno razveselile. Javljeno nam je da su potrebita djeca iz Osnovne škole Kupljenovo dobila poklone od svojih vršnjaka iz Njemačke, zahvaljujući humanitarnoj akciji 'Hvala' koju je organizirao informativni medij za Hrvate izvan Hrvatske, CroExpress.eu, u suradnji s hrvatskim školama u Njemačkoj.

Prikupljanje pomoći za djecu iz OŠ Kupljenovo preuzele su Koordinacije hrvatske nastave iz Ulma i Bavarske.

- Akcija prikupljanja stvari za desetero učenika u OŠ Kupljenovo u Koordinacijama Ulm i Bavarska je završena. Bilo nam je uistinu zadovoljstvo sudjelovati u ovoj akciji i doprinijeti osmijesima dječice koja su dobila poklone, još k tome taman prije blagdana, zaista divno. Roditelji su se uistinu rado odazvali te smo prikupili i puno više od navedenog, a osim toga, neki su roditelji kontaktirali obitelj jedne od učenica te su odlučili provesti novu akciju za njezinu braću zbog zaista loše situacije – kazala nam je koordinatorica Koordinacije Ulm, Štefica Delija.

Iz Kupljenova nam se javila ravnateljica škole Jadranka Kekelj. Njeno pismo prenosimo u cijelosti.

'Poštovani!

U ime OŠ Kupljenovo zahvaljujem vam što ste upravo našu školu odabrali za pomoć u vašoj, već tradicionalnoj, akciji ‘Hvala’ za pomoć potrebitoj djeci u Hrvatskoj. Zahvaljujem posebno našim kolegicama Štefici Deliji i Karolini Brali, te gđi Marini Stojak iz informativnog medija za Hrvate izvan RH, CroExpress.

U akciju je bilo uključeno desetak djece iz naše škole, koje je odabrao naš stručni tim. Poklone smo podijelili 14.04.2017. u Područnoj školi Hruševec Kupljenski, prisutnoj djeci i njihovim roditeljima. Djeca su bila posebno dirnuta ne samo vrijednim i pažljivo odabranim poklonima, već i popratnim pismima koja su im uputili njihovi vršnjaci.

Htjela bih naglasiti kako je ozračje prigodom predaje poklona bilo svečano, iako smo mi željeli provesti sve što je jednostavnije moguće. Međutim, svi su prisutni osjetili povezanost sa našim sunarodnjacima koji nisu zaboravili svoju postojbinu Hrvatsku te uoči uskrsnih blagdana misle i pomažu upravo našoj djeci.

Još jednom najiskrenije zahvaljujem svima koji su na bilo koji način doprinijeli tome da naši najpotrebitiji učenici osjete radost Uskrsa i ljudsku dobrotu koja se ničim ne može nadomjestiti!'


U drugoj po redu humanitarnoj akciji HVALA sudjelovale su dvije škole: Osnovna škola Kupljenovo i OŠ Ivana Kozarca iz Županje. U svakoj školi darivano je 10 učenika (njih ukupno 20). U akciju su se uključili centri hrvatske nastave iz Stuttgarta, Mannheima, Ulma i Münchena, na čelu s koordinatoricama Marijom Prpić, Draganom Ivanković, Šteficom Delijom i Karolinom Brala.

Nova akcija 'Hvala' slijedi u studenom.

>>> 17 DJECE OŠ OTONA IVEKOVIĆA ZAHVALJUJE: HVALA Hamburg! HVALA München! HVALA Stuttgart! HVALA Hannover!
>>> POTREBITA HRVATSKA DJECA ZAHVALJUJU: HVALA Stuttgart! HVALA Mannheim! HVALA Ulm! HVALA München!

FOTOGALERIJA:

25.04.2017.

'ŠTO JE ISTINA' Domazet Lošo predstavlja knjigu u Heusenstammu

21.11.2017.

Organizator je Hrvatska katolička zajednica Offenbach/M. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Hrvati u Peruu

FOTO: Charles Billich

FOTO: Kao nekad pred Božić 2017

FOTO: Croatia B - Riexingen

FOTO: Nikolinje Stuttgart

FOTO: Croatia Bietigheim - TSV Grühnbül

FOTO: Sveta misa Buenos Aires

FOTO: Croatia B - Schwieberdingen

FOTO: Vukovar u Münchenu

FOTO: Vukovar