NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

23.05.2017
tekst
tekst

BiH

VELIKA AKCIJA U FEDERACIJI BIH 'Zaboravljeni branitelji' u 10 sati blokiraju 'cijelu Federaciju i sve granične prijelaze'

Foto: Ekem / Wikimedia commons

U nekoliko navrata udruga Zaboravljeni branitelji najavljivala je blokadu.

Br. pregleda: 3484

Foto: Ekem / Wikimedia commons

Autor: Hina/CroExpress

Predstavnici Udruge Zaboravljeni branitelji iz Federacije BiH najavili su da će u utorak u 10.00 sati blokirati cijeli entitet i granične prijelaze prema Republici Hrvatskoj zbog neispunjenja njihovih zahtjeva o financijskoj potpori.

‘Sutra (u utorak) u 10 sati blokiramo cijelu Federaciju BiH i sve granične prijelaze neovisno o tome što se dogodilo’, rekao je u ponedjeljak u Ljubuškom predsjednik Udruge zaboravljenih branitelja Vlado Marušić.

S više desetaka branitelja Marušić je prosvjedovao u Ljubuškom ispred gradske uprave očekujući da će na svečanu sjednicu u povodu 27. obljetnice od utemeljenja HDZ-a doći predsjednik te stranke Dragan Čović koji je i hrvatski član BiH Predsjedništva.

Čelnik udruge Zaboravljenih branitelja je s kolegama nakon kraćeg okupljanja položio cvijeće i vijence poginulim braniteljima.

Marušić je objasnio da su branitelji htjeli zamoliti Čovića da predstavnicima HDZ-a u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH koji sutra zasjeda, naloži da na dnevni red stave rezoluciju branitelja.

Osnovni zahtjev iz predložene rezolucije je da razvojačeni branitelji koji su se tijekom proteklog rata u BiH borili u ratu dobiju po 6 maraka za svaki mjesec sudjelovanja na prvoj borbenoj crti te da bude sastavljen nov, jedinstveni registar branitelja.

U nekoliko navrata udruga Zaboravljeni branitelji najavljivala je blokadu cijele Federacije BiH, no najčešće su uspijevali tek blokirati nekoliko graničnih prijelaza između BiH i Republike Hrvatske na području Hercegovine.

25.04.2017.

Youtube screenshot

PARLAMENTARAC UZBUNIO BIH 'Ponovno ćemo aktivirati Herceg-Bosnu, imamo potporu u Hrvatskom saboru'

22.05.2017.

Karamatić je kazao kako je to alternativni plan ukoliko se ne može ostvariti zamisao o uspostavi ‘trećeg entiteta'. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Komemoracija na Bleiburgu

FOTO: Sinjska alka u Vukovaru

FOTO: Kotorvaroška večer u Stuttgart-Degerloch 2017.

FOTO: Croatia Bietighem - TASV Hessigheim

FOTO: HKM na susretu katoličke mladeži u Vukovaru

FOTO: Akcija Hvala u OŠ Kupljenovo

FOTO: Croatia Bietigheim - SV Riet

FOTO: Križni put

FOTO: Pisanice od srca

FOTO: Pisanica u Beču