NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

24.05.2017
tekst
tekst

Svijet

IZ SVIJETA UKRATKO AfD izabrao novo vodstvo; Le Pen i Macron u drugom krugu francuskih izbora; 12-godišnji dječak vozio auto 1300 kilometara

Ilustracija (foto: CroExpress)

Što se događa u svijetu?

Ilustracija (foto: CroExpress)

Autor: CroExpress/Hina

Centrist Emmanuel Macron dobio je 23,86 posto glasova, a čelnica Nacionalne fronte Marine Le Pen 21,43 posto, pokazali su gotovo potpuni rezultati francuskih predsjedničkih izbora koje je u noći na ponedjeljak objavilo ministarstvo unutarnjih poslova, a dio pobijeđenih kandidata odmah je pozvao svoje birače da u drugom krugu daju potporu Macronu. U Parizu se više stotina antifašističkih prosvjednika sukobilo s policijom.

Alternativa za Njemačku (AfD) drugog dana svoje stranačke konvencije u nedjelju je u Kölnu izabrala Alice Weidel i Alexandera Gaulanda kao vodeći dvojac koji će stranku predstavljati na parlamentarnim izborima u Njemačkoj u rujnu ove godine.

'AfD neće dozvoliti da mu se začepe usta. Politička korektnost spada na smetlište povijesti', rekla je nakon izbora Alice Weidel okupljenim poslanicima stranačkog kongresa. Ona je, osvrćući se na napade s islamističkom pozadinom u Njemačkoj i posebice onaj na berlinski božićni sajam, izjavila kako je 'sramota što se kršćanske vrijednosti u međuvremenu u Njemačkoj moraju braniti policijom i strojnicama'.

Dvanaestogodišnji dječak sam se provezao u automobilu 1.300 kilometara nepreglednim prostorima unutrašnjosti Australije, u nastojanju da sa istočne obale stigne do grada Pertha na zapadnoj obali, objavila je u nedjelju australska policija.

Policija u Broken Hillu, rudarskom gradiću u zabačenom predjelu Novog Južnog Walesa, objavila je da je zaustavila dječaka na autocesti nakon što je primijetila da se branik njegova automobila vuče po cesti. Dječak im je rekao da se uputio iz grada Kendalla na australskoj istočnoj obali, udaljenog 1.300 kilometara, te da je htio voziti do Pertha, koji je još 2.800 kilometara udaljen od gradića u kojem ga je presrela policija. Dječak je uhićen i odveden u policijsku postaju. 

24.04.2017.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Komemoracija na Bleiburgu

FOTO: Sinjska alka u Vukovaru

FOTO: Kotorvaroška večer u Stuttgart-Degerloch 2017.

FOTO: Croatia Bietighem - TASV Hessigheim

FOTO: HKM na susretu katoličke mladeži u Vukovaru

FOTO: Akcija Hvala u OŠ Kupljenovo

FOTO: Croatia Bietigheim - SV Riet

FOTO: Križni put

FOTO: Pisanice od srca

FOTO: Pisanica u Beču