NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

27.05.2018
tekst
tekst

Vijesti iz misija

DUHOVNA OBNOVA UZ TONČI MATULIĆA 'Čovjek može odoljeti nasrtajima i zavodljivostima Zloga samo snagom milosti Isusa Krista'

Foto: IKA

U Bietigheimu, Illingenu i Vaihingen-Enzu.

Br. pregleda: 2117

Foto: IKA

Autor: IKA/CroExpress

U hrvatskim katoličkim zajednicama sv. Franje Asiškog u Bietigheimu, sv. Ilije Proroka u Illingenu i sv. Ante Padovanskog u Vaihingen-Enzu od petka 3. do nedjelje 5. ožujka održana je korizmena duhovna obnova na temu ‘Blaženi Alojzije Stepinac – svjedok Istine’, koju je predvodio vlč. Tonči Matulić.

Tijekom trodnevne duhovne obnove u crkvi Sv. Lovre u Bietigheimu dr. Matulić predslavio je sva misna slavlja i propovijedao, nakon čega je slijedio duhovni nagovor i razmatranje brojnih vjerničkih pitanja.

Prvog dana, u petak 3. ožujka, prije mise i pobožnosti križnoga puta, vlč. Matulić susreo se s ovogodišnjim krizmanicima, te im je govorio o mudrosti kao daru Duha Svetoga, ali i o sreći koju će primiti svetim sakramentom za koji se pripravljaju.

Drugog dana, u subotu 4. ožujka, predvoditelj duhovne obnove nakon mise prihvatio je izazov vjernika i na osnovi njihovih brojnih pitanja o Međugorju i aktualnom stanju u životu Crkve i domovine održao je razmatranje kao odgovor na postavljena pitanja, što su vjernici pozdravili gromkim pljeskom i spontanom pjesmom.

U nedjelju 5. ožujka, tijekom svečanog euharistijskog slavlja proslavljeno je Stepinčevo, na kojem su sudjelovali i vjernici-hodočasnici iz susjednih HK misija (Heilbronn i Stuttgart), a u propovijedi na osnovi liturgijskih čitanja, vlč. Matulić istaknuo je da ‘čovjek može odoljeti nasrtajima i zavodljivostima Zloga samo snagom milosti Isusa Krista koji je nakon četrdesetodnevnoga posta odbio od sebe nečasne ponude i pokazao što je lijek napastima: poniznost je lijek protiv oholosti, služenje je lijek protiv moći, a otvorenost duhovnom lijek je protiv pohlepe i gramzivosti’. U razmatranju života bl. Alojzija Stepinca, vlč. Matulić osvijetlio je kardinalove herojske vrline, predstavivši ga kao vjernoga nasljedovatelja Isusa Krista i odanoga sina Katoličke Crkve koji je svojim riječima i djelima dao divno svjedočanstvo vjere, nade, ljubavi, čiste savjesti, dosljednosti, autentičnosti, poslušnosti Bogu, vjernosti Crkvi i domovini.

Liturgijsko pjevanje tijekom korizmene duhovne obnove predvodio je mješoviti zbor uz orguljsku pratnju Ane Madunić, a nakon nedjeljnoga misnog slavlja vjernici su se nastavili družiti s gostom iz domovine na prigodnome domjenku u prostorijama HK misije.

Župnik fra Josip Bebić zahvalio je vlč. Matuliću sa željom da predavači iz domovine češće dolaze u inozemnu pastvu, pridonoseći tako duhovnome rastu svojih izdvojenih hrvatskih katoličkih zajednica.

06.03.2017.

Foto: HKM Zürich

HRVATSKA KATOLIČKA MISIJA ZÜRICH Više od pola stoljeća djelovanja, danas brinu o tisućama Hrvata

25.05.2018.

Hrvatska katolička misija Zürich prošle je godine proslavila 50. obljetnicu djelovanja. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Hodočašće u Lurd

FOTO: Kanadsko hrvatski folklorni festival

FOTO: Croatia Bietigheim - Perouse 6:0

FOTO: FSV 08 Bissingen - NK Croatia Bietigheim 3:4

FOTO: 60 godina HKM Stuttgart

FOTO: Prva pričest u HKM Beč

FOTO: 60. godišnjica HKM Stuttgart

FOTO: Etno festival u Vukovaru

FOTO: NK Croatia Bietigheim-SKV Rutesheim 6:1

FOTO: Prva pričest u HKM Stuttgart