NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

24.10.2017
tekst
tekst

Hrvatska

PUPOVAC PROZVAN ZBOG SUKOBA INTERESA Evo zašto ga je 'U ime obitelji' prijavila

Foto: Hina/Lana Slivar Dominić

Bio u istom tijelu koje je dodjeljivalo financijska sredstva i u tijelu koje je financijska sredstva primilo.

Br. pregleda: 2495

Foto: Hina/Lana Slivar Dominić

Autor: Hina/CroExpress

Udruga 'U ime obitelji' izvijestila je u srijedu da su ponijeli prijavu Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa protiv dužnosnika Milorada Pupovca, navodeći da je saborski zastupnik i predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) Pupovac, ‘bio u istom tijelu koje je dodjeljivalo financijska sredstva i u tijelu koje je financijska sredstva primilo’.

Iz udruge su priopćili kako je riječ o prijavi ‘privatnog i javnog sukoba interesa kod dužnosnika prof. dr. Milorada Pupovca u obnašanju dužnosti’.

U sadržaju prijave Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, a koja je večeras dostavljena i medijima, navodi se da je ‘Savjet za nacionalne manjine na sjednici održanoj 5. svibnja 2016. donio Odluku o rasporedu sredstava osiguranih u državnom proračunu Republike Hrvatske za 2016. godinu, kojom je dodijelio Srpskom narodnom vijeću 3.590.000,00 kuna’.

‘S obzirom da je Milorad Pupovac bio u istom tijelu koje je dodjeljivalo financijska sredstva i u tijelu koje je financijska sredstva primilo, on se nalazi u sukobu interesa’, smatraju iz udruge 'U ime obitelji'.

Zaključuju da je ‘Pupovac također u sukobu interesa kao član Savjeta za nacionalne manjine i kao član saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina’.

‘Savjet za nacionalne manjine dostavlja saborskom Odboru za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Godišnje izvješće o utrošku sredstava osiguranih u Državnom proračunu Republike Hrvatske, što znači’, navodi se u prijavi Povjerenstvu, ‘da Pupovac kao član nadležnog tijela (Odbora) odlučuje o usvajanju Izvješća koje je podnijelo tijelo kojeg je on član (Savjet), a odnosi se na trošenje sredstava dodijeljenih tijelu kojeg je on predsjednik (Srpskom narodnom vijeću), čime je Pupovac u sukobu interesa’.

Kao dokaz za prijavu Pupovca Povjerenstvu za sukob interesa udruga 'U ime obitelji' pozvala se na internetsku stranicu saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, iz koje je, kažu, ‘vidljivo da je saborski zastupnik dr. Pupovac član toga Odbora; internetsku stranicu Srpskog narodnog vijeća, iz koje je vidljivo da je Milorad Pupovac predsjednik toga tijela; te internetsku stranicu Savjeta za nacionalne manjine, iz koje je vidljivo da je Pupovac član Savjet za nacionalne manjine 2017.g.

15.02.2017.

Foto: Hina/Ured predsjednice

GRABAR-KITAROVIĆ 'Ne nudim rješenja za Agrokor nego pomažem u povezivanju ljudi iz Hrvatske i Rusije'

21.10.2017.

Spremna posredovati između Sberbanke i hrvatskih institucija koje rješavaju pitanje tog koncerna. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Croatia B - Merklingen

FOTO: Rutesheim - Croatia B

FOTO: Hrvatski dan Luksemburg

FOTO: Croatia Bietigheim - FC Löchgau

FOTO: Hercegovačka večer u Gerlingenu

FOTO: Štenci za udomljavanje

FOTO: Susret iseljenih Uzdoljana

FOTO: Germania - Croatia Bietigheim

FOTO: Velika Gospa

FOTO: IV. Hrvatske svjetske igre, treći dan