NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

22.02.2018
tekst
tekst

Istinite priče

MISLILA JE DA JE GUBI OCA Zaboravili su stare svađe i zbližili se. Liječnici mu nisu davali šanse, a onda...

Ilustracija (foto: pixabay.com)

Sjajne stvari se mogu događati i vama.

Br. pregleda: 3045

Ilustracija (foto: pixabay.com)

Autor: CroExpress

Koliko ste puta u životu izgubili nadu, pesimistično vjerujući da je sve crno? Ova priča o ocu i kćeri dokazuje nam da nada uvijek postoji. U cijelosti je prenosimo s portala Sunnyskyz.com.

'Prije nešto više od godinu dana, zdravlje mog oca se ubrzano počelo pogoršavati. Od potpuno nezavisne osobe više nije mogao voziti, hodati ili normalno govoriti, nije čak mogao niti misliti normalno, kao da su mu misli na drugom mjestu. Prošlog Božića sjedio je u tamnom kutu, tih i bez energije, što mi je slamalo srce.

Idućih tjedana, organi su mu počeli otkazivati, a vid mu je svakog dana bio sve gore. Mjesecima je ležao u krevetu, bez snage da drži i najlakšu stvar. Kao da je nešto isisalo život iz njega. Napravili smo milijun testova i niti jedan nije zasigurno pokazao što je u pitanju. Teška istina me pogodila: otac mi polako umire pred očima, moj najveći strah još otkako sam bila dijete.

Ne sjećam se godine kada sam više plakala (...), budeći se svako jutro s napadajem panike da je ovo dan 'kada se nije probudio'. Puno sati sam provela kod terapeuta koji je plakao zajedno sa mnom, pripremajući me da kažem zbogom ocu. Prvi put mogla sam zaboraviti stare svađe i iskreno ga zagrliti. Postala sam njegova njegovateljica i shvatio je da sam odgovorno, brižno i inteligentno ljudsko biće (njegove preteške osude i kriticizam su me uvijek teško pogađale).

Bio je krhak, nemoćan i izgubljen i prvi put mi je rekao da se ponosi mnome. On to ne zna, ali ušla sam u automobil i rekla suprugu, uzbuđena kao mala djevojčica, da tata konačno vidi tko sam. Kroz ranjivost ove situacije postala sam snažna, moje samopouzdanje je naraslo. Postala sam tako bliska s ocem i osjećaj je bio sjajan, unatoč boli. Razumijete? Nikad nisam odustala od njega. Moja majka je, činilo se, prihvatila činjenicu 'da je to to'. A ja bih joj govorila da pokuša s drugim liječnicima, čak i alternativnim terapijama poput akupunkture ili reikija.

I onda se nešto neočekivano dogodilo...

Moj otac je bio sve bolje. Odjednom mu se počela vraćati energija, malo po malo i mogao je više govoriti, čak se i šaliti. Odlučio je početi pomalo kuhati i raditi kućanske poslove. Nevjerojatno! Prije dva tjedna otišli smo u kino prvi put nakon godinu dana (ne zna kako sam bila uzbuđena), a prošle noći imali smo božićnu zabavu, godinu dana nakon što sam ga vidjela u kutu, samog i uplašenog. Jučer je bio onaj stari, energetičan, zabavan i pun života.

Takav je posljednjih mjesec dana; nevjerojatno, ali vid mu se u potpunosti vratio! Nismo sigurni zašto je bio tako bolestan, liječnici su rekli milijun stvari i svaka od njih imala je isti zaključak – neće se izvući.

Danas nisam samo zahvalna što mi je otac vraćen, nego sam počela i vjerovati u sebe kao nikad prije! Toliko sam zahvalna za ovo iskustvo koje mi je promijenilo život i naučilo me poniznosti (i mog tatu) i puno vremena koje sam provela s njim kako bismo nastavili poboljšavati naš odnos.

Sjajne stvari se mogu događati i vama!'

30.01.2017.

Foto: privatna arhiva

AMERIKANKA PONOSNO ČUVA STOGODIŠNJE HRVATSKE PUTOVNICE 'Još uvijek živim tamo gdje su se baka i djed doselili kad su došli u SAD'

14.02.2018.

Njena znatiželja oko domovine svojih predaka rezultirala je odlaskom u Hrvatsku 2007. godine. Više>

YouTube screenshot

BIVŠA HRVATSKA GLUMICA POSTAJE PUSTINJAKINJA 'Ona osjeća da je Bog zove na drugačiji i radikalniji način življenja'

19.12.2017.

Sestra Edita 2008. godine položila je zavjet, izabravši do kraja života ostati u siromaštvu i odricaju. Više>

Facebook: Kristina- Kiki Terihaj

ZAGOVOR SVECA IVANA PAVLA II. 'Tešku operaciju prošla sam bez ikakve boli'

14.11.2017.

Kristina iz Slavonskog Broda posvjedočila je kako joj je zagovor sveca pomogao pri teškoj operaciji. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Lička večer u Gerlingenu

FOTO: Stepinčevo i duhovna obnova u Stuttgartu

FOTO: Stepinčevo u Münchenu

FOTO: Hrvoje Jurić u Stuttgartu

FOTO: Sljeme pod snijegom

FOTO: Kuća

FOTO: KUD Stuttgart na Sajmu turizma

FOTO: Lidija Jahr Weis izložba

FOTO: Nova godina

FOTO: Božić u iseljeništvu