NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

23.06.2018
tekst
tekst

Istinite priče

MISLILA JE DA JE GUBI OCA Zaboravili su stare svađe i zbližili se. Liječnici mu nisu davali šanse, a onda...

Ilustracija (foto: pixabay.com)

Sjajne stvari se mogu događati i vama.

Br. pregleda: 3408

Ilustracija (foto: pixabay.com)

Autor: CroExpress

Koliko ste puta u životu izgubili nadu, pesimistično vjerujući da je sve crno? Ova priča o ocu i kćeri dokazuje nam da nada uvijek postoji. U cijelosti je prenosimo s portala Sunnyskyz.com.

'Prije nešto više od godinu dana, zdravlje mog oca se ubrzano počelo pogoršavati. Od potpuno nezavisne osobe više nije mogao voziti, hodati ili normalno govoriti, nije čak mogao niti misliti normalno, kao da su mu misli na drugom mjestu. Prošlog Božića sjedio je u tamnom kutu, tih i bez energije, što mi je slamalo srce.

Idućih tjedana, organi su mu počeli otkazivati, a vid mu je svakog dana bio sve gore. Mjesecima je ležao u krevetu, bez snage da drži i najlakšu stvar. Kao da je nešto isisalo život iz njega. Napravili smo milijun testova i niti jedan nije zasigurno pokazao što je u pitanju. Teška istina me pogodila: otac mi polako umire pred očima, moj najveći strah još otkako sam bila dijete.

Ne sjećam se godine kada sam više plakala (...), budeći se svako jutro s napadajem panike da je ovo dan 'kada se nije probudio'. Puno sati sam provela kod terapeuta koji je plakao zajedno sa mnom, pripremajući me da kažem zbogom ocu. Prvi put mogla sam zaboraviti stare svađe i iskreno ga zagrliti. Postala sam njegova njegovateljica i shvatio je da sam odgovorno, brižno i inteligentno ljudsko biće (njegove preteške osude i kriticizam su me uvijek teško pogađale).

Bio je krhak, nemoćan i izgubljen i prvi put mi je rekao da se ponosi mnome. On to ne zna, ali ušla sam u automobil i rekla suprugu, uzbuđena kao mala djevojčica, da tata konačno vidi tko sam. Kroz ranjivost ove situacije postala sam snažna, moje samopouzdanje je naraslo. Postala sam tako bliska s ocem i osjećaj je bio sjajan, unatoč boli. Razumijete? Nikad nisam odustala od njega. Moja majka je, činilo se, prihvatila činjenicu 'da je to to'. A ja bih joj govorila da pokuša s drugim liječnicima, čak i alternativnim terapijama poput akupunkture ili reikija.

I onda se nešto neočekivano dogodilo...

Moj otac je bio sve bolje. Odjednom mu se počela vraćati energija, malo po malo i mogao je više govoriti, čak se i šaliti. Odlučio je početi pomalo kuhati i raditi kućanske poslove. Nevjerojatno! Prije dva tjedna otišli smo u kino prvi put nakon godinu dana (ne zna kako sam bila uzbuđena), a prošle noći imali smo božićnu zabavu, godinu dana nakon što sam ga vidjela u kutu, samog i uplašenog. Jučer je bio onaj stari, energetičan, zabavan i pun života.

Takav je posljednjih mjesec dana; nevjerojatno, ali vid mu se u potpunosti vratio! Nismo sigurni zašto je bio tako bolestan, liječnici su rekli milijun stvari i svaka od njih imala je isti zaključak – neće se izvući.

Danas nisam samo zahvalna što mi je otac vraćen, nego sam počela i vjerovati u sebe kao nikad prije! Toliko sam zahvalna za ovo iskustvo koje mi je promijenilo život i naučilo me poniznosti (i mog tatu) i puno vremena koje sam provela s njim kako bismo nastavili poboljšavati naš odnos.

Sjajne stvari se mogu događati i vama!'

30.01.2017.

Foto: CroExpress

SVJEDOČANSTVO DOMOBRANA Otac poznate austrijske Hrvatice: 'Teško ranjen sam izbjegao u Austriju, sa mnom je bio anđeo čuvar'

08.05.2018.

Na samom kraju rata Radoš je teško ranjen, ali se uz pomoć suboraca uspio povući u Austriju. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Festival svjetlosti u Ninu

FOTO: Navijači u Nižnji Novgorodu

FOTO: 130 godina turizma u Crikvenici

FOTO: Disko na otvorenom u Crikvenici

FOTO: Na Palade

FOTO: Navijači na tribinama

FOTO: Pripreme za Hrvatska-Nigerija

FOTO: NK Croatia Bietigheim –SV Wachbach 2-4

FOTO: 'Mali Lurd' u Dalmaciji

FOTO: KSD Hajduk Nürnberg - DJK Oberasbach 3:0