NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

24.03.2017
tekst
tekst

Hrvatska

'OVO NISAM ZAMIŠLJALA NI U NAJGOROJ NOĆNOJ MORI' Novinarka HRT-a prijavila autora pisma, tužit će portale

Foto: Zoran Stupar

I tako će biti do 2016. godine.

Br. pregleda: 3380

Foto: Zoran Stupar

Autor: Hina/CroExpress

Novinarka i urednica HRT-a Jagoda Bastalić, koja je bila izložena medijskim napadama pojedinih portala, potvrdila je u petak Hini da je prijavila autora klevetničkog pisma objavljenog na portalima, poručivši kako takve napade ‘nije mogla zamisliti ni u noćnoj mori’.

Najavila je da će pravdu potražiti sudskim putem istaknuvši kako niti jedna od tvrdnji u pismu navodnog natporučnika HV-a Dubravka Jošića, objavljenog na tim portalima, nije istinita – odnosno da nema oca koji je bio zapovjednik JNA, nema brata i nikada nije živjela u Okučanima, a kamoli radila na Radiju Okučani tzv. SAO Krajine u vrijeme okupacije toga dijela Hrvatske.

‘Bila sam u Zagrebu tijekom 90-ih, a ovakve monstruozne napade sada, dvadeset godina poslije, nisam mogla zamisliti ni u najgoroj noćnoj mori’, kazala je Bastalić za Hinu.

Napade osudio i HRT

Hrvatska radiotelevizija (HRT) osudila je u petak napad dijela internetskih portala na njihovu novinarku i urednicu Jagodu Bastalić, te neargumentirani govor mržnje koji je, kažu, sve učestaliji na njihove zaposlenike i suradnike.

HRT u priopćenju daje podršku Jagodi Bastalić, nakon što je i Hrvatsko novinarsko društvo (HND) zatražilo u četvrtak od nadležnih tijela ‘hitnu i oštru reakciju na seriju divljačkih medijskih napada na urednicu i voditeljicu HTV-ova političkog magazina 'Labirint',

HRT daje podršku i svojim drugim zaposlenicima, novinarima, urednicima, voditeljima te svim vanjskim suradnicima koji su posljednjih mjeseci bili izloženi napadima pojedinih medija.

Ističu da im je cilj zaštiti novinarsku profesiju i neovisno novinarstvo od pritiska, bez obzira na to s koje strane oni dolaze.

Ujedno pozivaju da se u javnome i medijskome govoru u Hrvatskoj umjesto govora mržnje služi isključivo provjerenim i točnim informacijama koje su u skladu s profesionalnim standardima i pravilima struke te standardima demokratskoga društva.

HND je objavio kako je ‘više portala poznatih po širenju mržnje’ objavilo pismo koje je potpisao ‘natporučnik HV-a Dubravko Jošić’, a u kojemu je Bastalić najgrublje oklevetana.

Uz to, kažu u HND-u, isti sadržaj poslan je e-poštom na brojne adrese unutar i izvan HRT-a. ‘U tom pismu su navedene monstruozne laži, očito samo s jednim ciljem – diskreditacije njezina poslovnog i privatnog života’, zaključuje novinarsko udruženje.

20.01.2017.

Foto: Hina/Lana Slivar Dominić

UMIROVLJENICI PROZVALI PERNARA 'Protiv nas širi mržnju i netoleranciju'

24.03.2017.

Pernar je na suptilan način poslao poruku da ljudi postaju nepotreban teret društvu na 65. rođendan, kaže HSU. Više>

Foto: Hina/Damir Senčar

NAPADI NA MOSTOVCE Udarci pepeljarom u glavu, pokušaj gaženja automobilom, bušenje guma...

23.03.2017.

Petrov je ustvrdio kako je Kristić svojom objavom kandidature nekome očito poremetio planove. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Duhovna obnova za mlade u Stuttgartu

FOTO: Putujuća scena u Hercegovcu

FOTO: Šokačko sijelo - KUD Tomislav

FOTO: Šokačko sijelo

FOTO: Predivna Hrvatska

FOTO: Samoborski fašnik

FOTO: Duhovna obnova u Stuttgartu

FOTO: Prstendžije u Ulmu

FOTO: 25. obljetnica međunarodnog priznanja

FOTO: Zabavne reklame