NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

25.06.2018
tekst
tekst

Sport

POZDRAV LEGENDO! Mirko Filipović odlazi kao pobjednik, evo što je upravo poručio navijačima

Foto: Mirko Cro Cop Filipović Facebook

Odlazi kao pobjednik!

Br. pregleda: 7732

Foto: Mirko Cro Cop Filipović Facebook

Autor: CroExpress

Mirko 'Cro Cop' Filipović u utorak je najavio kako mu je Rizin GP posljednje natjecanje, a danas je na svom Facebooku objavio da doista odlazi. Njegov napis prenosimo u cijelosti.

'Dragi prijatelji i svi vi koji ste pratili moju karijeru, želim vas obavijestiti, kako sam i rekao sinoć u Dnevniku Nove TV, da je RIZIN GP bilo moje posljednje natjecanje. Nažalost, zdravlje mi je narušeno i nisam više u stanju pratiti ubitačan ritam i super naporne treninge koji su nužni za bavljenje bilo kojim sportom, a kamoli slobodnom borbom.

Koljeno mi je teško oštećeno i puni se nekakvom tekućinom nakon svakog napornijeg treninga, a takav je svaki. Čeka me peti operacijski zahvat na koljenu i deseti ukupno, a točnu metodu kojom će se pokušati sanirati znat ću tek za nekoliko tjedana, nakon što obavim magnetnu rezonancu. Na desnom koljenu su već prije 8 godina otišli križni i kolateralni ligamenti, meniskus koji je izvađen, a uoči ovih zadnjih priprema je stradala i hrskavica. Koljeno više ne može trpiti krvave treninge, a ni ja, da budem iskren.

Tokom ovih priprema išao sam preko granica boli da odradim pripreme kako sam ih zacrtao i da budem spreman kako treba. Zadnja 4 tjedna nisam mogao više ni trčati od bolova u koljenu i više ne želim punktiranja koljena na kraju svakog tjedna, ni opekline od leda koje imam po tom koljenu jer ga moram poslije svakog treninga lediti. Mučno je to, ali zainatio sam se i rekao da moram osvojiti Rizinov turnir i otići kao šampion, a to je neprocjenjivo.

U zadnjih par dana dobio sam nekoliko basnoslovnih ponuda, ali sam se zahvalio na svima. Uvijek sam govorio da ću trenirati i boriti se dok mi treninzi budu predstavljali zadovoljstvo, ali više zaista ne mogu. Tijelo mi je izraubano od krvavih treninga i nema smisla ići dalje. Na kraju krajeva, treba misliti na zdravlje i na život koji je ispred mene. Rekao sam da bih volio odraditi oproštajnu borbu u Japanu i to bi bilo sjajno, naravno ukoliko uspijem sanirati koljeno da može izdržati još jedne pripreme, ali to je jako upitno. I to bi bilo eventualno moguće tek u drugoj polovici godine, ali i da se ta borba i ne dogodi odlazim sretan, zadovoljan i ispunjen. I odlazim na najbolji mogući način, kao pobjednik, a to je neprocjenjivo. Nažalost, mnogi veliki šampioni nisu imali tu privilegiju i zadovoljstvo jer nisu znali kad treba stati. I otišli su sa nizom poraza, koji ne umanjuju njihovu veličinu i postignuća, ali ostavljaju gorak ukus. Mislim da je ovo najbolji trenutak za odlazak i zato sam posebno sretan, jer otići kao pobjednik, vjerujte, nema cijenu!

Hvala svima od srca na podršci u mojoj, evo, 20 godina dugoj karijeri i hvala na svakoj poruci i toploj riječi koju ste mi uputili.' 

04.01.2017.

Foto: Hina/Damir Senčar

DANAS OKO 18:55 Hrvatska bi mogla slaviti i prvo mjesto u skupini

22.06.2018.

U slučaju da Island danas pobijedi, utrka za prvo mjesto i dalje je otvorena. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: KSD Hajduk Nürnberg

FOTO: Festival svjetlosti u Ninu

FOTO: Navijači u Nižnji Novgorodu

FOTO: 130 godina turizma u Crikvenici

FOTO: Disko na otvorenom u Crikvenici

FOTO: Na Palade

FOTO: Navijači na tribinama

FOTO: Pripreme za Hrvatska-Nigerija

FOTO: NK Croatia Bietigheim –SV Wachbach 2-4

FOTO: 'Mali Lurd' u Dalmaciji