NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

24.06.2017
tekst
tekst

Sport

POZDRAV LEGENDO! Mirko Filipović odlazi kao pobjednik, evo što je upravo poručio navijačima

Foto: Mirko Cro Cop Filipović Facebook

Odlazi kao pobjednik!

Br. pregleda: 6881

Foto: Mirko Cro Cop Filipović Facebook

Autor: CroExpress

Mirko 'Cro Cop' Filipović u utorak je najavio kako mu je Rizin GP posljednje natjecanje, a danas je na svom Facebooku objavio da doista odlazi. Njegov napis prenosimo u cijelosti.

'Dragi prijatelji i svi vi koji ste pratili moju karijeru, želim vas obavijestiti, kako sam i rekao sinoć u Dnevniku Nove TV, da je RIZIN GP bilo moje posljednje natjecanje. Nažalost, zdravlje mi je narušeno i nisam više u stanju pratiti ubitačan ritam i super naporne treninge koji su nužni za bavljenje bilo kojim sportom, a kamoli slobodnom borbom.

Koljeno mi je teško oštećeno i puni se nekakvom tekućinom nakon svakog napornijeg treninga, a takav je svaki. Čeka me peti operacijski zahvat na koljenu i deseti ukupno, a točnu metodu kojom će se pokušati sanirati znat ću tek za nekoliko tjedana, nakon što obavim magnetnu rezonancu. Na desnom koljenu su već prije 8 godina otišli križni i kolateralni ligamenti, meniskus koji je izvađen, a uoči ovih zadnjih priprema je stradala i hrskavica. Koljeno više ne može trpiti krvave treninge, a ni ja, da budem iskren.

Tokom ovih priprema išao sam preko granica boli da odradim pripreme kako sam ih zacrtao i da budem spreman kako treba. Zadnja 4 tjedna nisam mogao više ni trčati od bolova u koljenu i više ne želim punktiranja koljena na kraju svakog tjedna, ni opekline od leda koje imam po tom koljenu jer ga moram poslije svakog treninga lediti. Mučno je to, ali zainatio sam se i rekao da moram osvojiti Rizinov turnir i otići kao šampion, a to je neprocjenjivo.

U zadnjih par dana dobio sam nekoliko basnoslovnih ponuda, ali sam se zahvalio na svima. Uvijek sam govorio da ću trenirati i boriti se dok mi treninzi budu predstavljali zadovoljstvo, ali više zaista ne mogu. Tijelo mi je izraubano od krvavih treninga i nema smisla ići dalje. Na kraju krajeva, treba misliti na zdravlje i na život koji je ispred mene. Rekao sam da bih volio odraditi oproštajnu borbu u Japanu i to bi bilo sjajno, naravno ukoliko uspijem sanirati koljeno da može izdržati još jedne pripreme, ali to je jako upitno. I to bi bilo eventualno moguće tek u drugoj polovici godine, ali i da se ta borba i ne dogodi odlazim sretan, zadovoljan i ispunjen. I odlazim na najbolji mogući način, kao pobjednik, a to je neprocjenjivo. Nažalost, mnogi veliki šampioni nisu imali tu privilegiju i zadovoljstvo jer nisu znali kad treba stati. I otišli su sa nizom poraza, koji ne umanjuju njihovu veličinu i postignuća, ali ostavljaju gorak ukus. Mislim da je ovo najbolji trenutak za odlazak i zato sam posebno sretan, jer otići kao pobjednik, vjerujte, nema cijenu!

Hvala svima od srca na podršci u mojoj, evo, 20 godina dugoj karijeri i hvala na svakoj poruci i toploj riječi koju ste mi uputili.' 

04.01.2017.

Youtube screenshot

(VIDEO) HRVATSKI NOGOMETNI TURNIR U BRUXELLESU U srcu Europe održava se Croatia Cup

24.06.2017.

Na turniru će sudjelovati ukupno 16 momčadi. Više>

Foto: Miro Korenić

SMJENA GENERACIJE U CROATIJI BIETIGHEIM Hvala Štef! Ante Žaja novi predsjednik

16.06.2017.

Ante Žaja je prije tri godine počeo suradnju sa Croatijom i od tada su se počeli nizati dobri rezultatii. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Tijelovo u Korntalu

FOTO: Sv. Ante u HKM Stuttgart

FOTO: Hamburg za Vukovar

FOTO: Proslava naslova u Bietigheimu

FOTO: Hodočašće Hrvata u Lourdes

FOTO: Croatia Bietigheim osvojila prvenstvo

FOTO: Dan oružanih snaga

FOTO: Komemoracija na Bleiburgu

FOTO: Sinjska alka u Vukovaru

FOTO: Kotorvaroška večer u Stuttgart-Degerloch 2017.