NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

23.05.2018
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

NAŠI ČITATELJI O JEZIVOJ POJAVI U MEĐUGORJU 'Djevojka je urlala i trzala se, psovala muškim glasom na stranom jeziku, a onda...'

Foto: Međugorje-info.com

Opsjednutost, bolest ili manipulacija?

Br. pregleda: 19511

Foto: Međugorje-info.com

Autor: CroExpress

Video zapis koji nam je danas stigao iz Međugorja, a u kojem se vide vjernici kako mole dok, u jednom trenutku, sa strane počnu dopirati pomalo jezivi krici, jako ste mnogo komentirali na našem Facebooku. Komentari sežu od onih koji sumnjaju da se ovo uopće dogodilo, do onih koji vjeruju da je riječ o opsjednuću. No, ono što nas se posebno dojmilo je da nam se javilo troje čitatelja koji kažu kako su prisustvovali sličnoj situaciji u Međugorju. Jedna od njih je Ivka Vukadin.

'Za vrijeme pričesti kad se Tijelo Kristovo dijelilo, predivna glazba, predivni mir, narod se pričešćuje, predivna atmosfera i sklad. Čovjek to mora osjetiti, kao da se nebo spustilo na zemlju. Neki mir i radost u zraku, kad odjednom baš blizu mene mlada djevojka pođe urlikati i energično i glasno protestirati, psovati. Nisam nista razumjela jer se na stranom jeziku oglašavala. Bjesnila je i jurila uokolo, dok jedan svećenik nije položio ruke na nju. Ona je samo pala kao da spava i tako jedno vrijeme ležala. Kad se probudila nije bila za prepoznati, to predivno mlado lice koje je zračilo mirom i ljepotom. To sam na svoje oči vidjela i doživjela kako zlo urliče jer ne podnosi svetost niti sveto mjesto', piše Ivka.

Sličnu situaciju opisuje i Nikola Ćorić. On smatra da je riječ o opsjednuću.

'Ja sam osobno u Međugorju prisustvovao kada je žena pala na pod i ovako urlala i trzala! U početku sam mislio da se radi o muškarcu zbog dubine glasa! Nevjerojatno je bilo da su je tri muškarca jedva držala od silnog trzanja! I što je najzanimljivije, to je bilo točno u onom trenutku kada je svećenik blagoslivljao i križao nadbožne predmete', piše Nikola na našem Facebooku.

Slično je, tvrdi, iskusila i Dražana Šušnjar.

'Bila sam u Međugorju u rujnu za vrijeme pričesti, jedna je mlada žena urlikala, valjala se po podu. Misa je bila prekinuta pola sata, fratri su jedva smirili tu ženu. Mlada žena, iz nje dolazi muški glas, bilo je užasno gledati i slušati. Jedni govore da je tu često. Zašto se fratri nemole nad njom nasamo? Ovako uvijek prekida misu', javlja naša čitateljica.

'Mnoge tzv. nadnaravne pojave razotkrivene kao manipulacije'

Ipak, mnogi su skeptični prema ovakvim situacijama.Kristiaan Križić smatra da su službena crkva i biskupi s razlogom i pravom jako kritični prema takvim snimkama i senzacionalističkim novinarskim napisima.

'Svatko može vjerovati u što god hoće, sam krik, očito ljudskog izvora, ništa ne dokazuje i ništa ne znači i može imati sto ljudskih i tehničkih izvora. Tko je sad jako vjeran, lakovjeran, pa i naivan, lako će povjerovati u takve pojave, a tko je osobno kritičan, jer su mnoge tzv. nadnaravne pojave razotkrivene kao manipulacije, teže će povjerovati. U svakom slučaju, nije u pravu niti onaj tko vjeruje niti onaj tko ne vjeruje, zato se tu i ne treba svađati niti spekulirati. Ja se samo pitam što bi, kod svih problema i ratova i jada na ovom svijetu, Gospa ili netko drugi baš u Međugorju plašio šaku vjernika dok se mole? Osobno sam jako kritičan prema takvim pojavama i ne vjerujem u neke vanzemaljske i nadnaravne pojave koje se tako deru', smatra Kristian.

03.01.2017.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Hodočašće u Lurd

FOTO: Kanadsko hrvatski folklorni festival

FOTO: Croatia Bietigheim - Perouse 6:0

FOTO: FSV 08 Bissingen - NK Croatia Bietigheim 3:4

FOTO: 60 godina HKM Stuttgart

FOTO: Prva pričest u HKM Beč

FOTO: 60. godišnjica HKM Stuttgart

FOTO: Etno festival u Vukovaru

FOTO: NK Croatia Bietigheim-SKV Rutesheim 6:1

FOTO: Prva pričest u HKM Stuttgart