NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

15.12.2017
tekst
tekst

Aktualno

DARIVANJE BLIŽNJIH Donosimo vam 12 odličnih ideja za poklone pod bor

Ilustracija (foto: pixabay.com)

Neka budu od hrvatskih proizvođača!

Br. pregleda: 3018

Ilustracija (foto: pixabay.com)

Autor: CroExpress

Božić je tradicionalno vrijeme darivanja. Iako nas nametnuta komercijalizacija Božića svake godine pokušava 'nagovoriti' na sve skuplje i skuplje poklone, ove godine odlučite da se umjesto cijene poklona posvetite tome da dar bude od srca i užitak za osjetila – sladak, mirisan, ukusan... Ili pak praktičan. I po mogućnosti - od hrvatskog proizvođača.

Donosimo vam 12 dobrih ideja za božićne poklone.

Kapa, šal i(li) rukavice – prosinac je! Vani je već hladno, a ovi odjevni predmeti nikad nisu viška. 

Knjiga - knjige su posljednjih godina višestruko pojeftinile pa se sada na policama knjižara i kioska atraktivni naslovi mogu pronaći doista jeftino. 

Papuče - tko ne voli udobne papuče? Za one neozbiljnije postoje papuče sa raznim likovima iz crtanih filmova, za ljubitelje životinja papuče o obliku pasa i mačaka...

Čarape - s božićnim motivima, šaljivim likovima ili pak sportske. Praktično!

Parfem/toaletna voda – bacite oko na parfem vaše drage ili dragog i propitajte je malo je li zadovoljan/na, ako to već ne znate. Iako pravi parfemi nisu dostupni svačijem džepu, tu su toaletne vode koje će zadovoljiti neizbirljive.

Karte za kino, koncert, predstavu – ako su vaši najdraži ljubitelji filmova, glazbe ili kazališta, nećete pogriješiti ako im kupite kartu da preko blagdana skoče u kino, na koncert ili na neku dobru predstavu.

Personalizirana šalica – tko ne voli ujutro piti kavu ili čaj iz šalice koja je namijenjena baš njemu/njoj? Ako voli nogomet, kupite mu (ili dajte izraditi) šalicu s nogometnim motivom. Ako ona voli fotografiju, kupite joj šalicu sa nekom prekrasnom fotografijom ili motivom starinskog fotoaparata...

Poklon bon za masažu ili wellness
– zbog današnjeg sjedilačkog načina života, mnogi od nas imaju problema sa opuštanjem i kralježnicom. Stoga će masaža ili wellness biti jednako dobar poklon muškarcima i ženama.

Omiljeni slatkiši – ako su vaši najdraži ljubitelji slastica, zaputite se u trgovinu i odaberite nekoliko njihovih najdražih slatkiša. Nećete pogriješiti.

Okvir za slike s izrađenom fotografijom – odaberite njenu/njegovu najdražu fotografiju, kupite lijep okvir za slike i dajte je izraditi. Samo vodite računa o veličini okvira – ako je prevelik, možda neće biti praktičan. Razmislite ima li mjesta za njega.

Puzzle ili makete – za one koji vole razmišljati, puzzle će biti sjajna zabava. Ljubitelji zrakoplova ili brodova bit će oduševljeni ako im kupite makete kojima će sami izraditi neki od svojih povijesnih miljenika.

Udomljeni kućni ljubimac – odvedite svoju obitelj na Badnjak u neki od azila i udomite životinju koju život nije mazio. U vaš će život unijeti veselje, a steći ćete doživotnog prijatelja. 

19.12.2016.

Pixabay: Mizter_x94

NOVA POLITIKA YouTube uklanja sve video sadržaje povezane s ekstremistima i terorističkim skupinama

14.11.2017.

Njemačka je u lipnju usvojila zakon koji predviđa novčane kazne za društvene mreže koje odmah ne uklone govor mržnje. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Hrvati u Peruu

FOTO: Charles Billich

FOTO: Kao nekad pred Božić 2017

FOTO: Croatia B - Riexingen

FOTO: Nikolinje Stuttgart

FOTO: Croatia Bietigheim - TSV Grühnbül

FOTO: Sveta misa Buenos Aires

FOTO: Croatia B - Schwieberdingen

FOTO: Vukovar u Münchenu

FOTO: Vukovar