NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

27.06.2017
tekst
tekst

Hrvati iz Europe

(FOTOGALERIJA) U BEČU ODRŽANI DEVETI ŠOKAČKI DIVANI Šokadijo dok ti ime traje...

Foto: Škljoco

Kulturna manifestacija u glavnom gradu Austrije.

Br. pregleda: 4971

Foto: Škljoco

Autor: Željko Batarilo

U organizaciji Folklornog ansambla Šokadija Beč, u subotu 3. prosinca u prepunoj dvorani Casablanca u 23. bečkom kotaru, održani su odlično organizirani deveti po redu Šokački divani.

U bogatom i raznovrsnom programu osim članica i članova svih sekcija FA Šokadija, nastupali su i gosti - Anno ˈ93, vrijedna udruga, čuvarica izvorne hrvatske tradicije u Beču evo već više od dva desetljeća.

- Ovdje vam večeras želimo predstaviti dio našega rada te ono što smo vrijedno otrgli zaboravu u ovih devet godina postojanja. Treba zato zahvaliti svih dosadašnjim upravama našega društva kao i budućim jer svatko je od njih dao ili će dati svoj značajan obol i ovoj današnjoj manifestaciji i u sutrašnjici jer sve to treba prenijeti našoj divnoj djeci i mladeži zbog kojih uostalom sve to i radimo jer bez njih i upornih roditelja ne bi se danas blistala ova dvorana prekrasnim narodnim nošnjama - naglasio je Željko Mitar, predsjednik FA Šokadija Beč.

U izvedbi poznatih slavonskih kola, pjesama i poskočica, priključili su se i mnogobrojni gosti, a manifestaciji su nazočili i Branimir Lončar, zamjenik veleposlanice Republike Hrvatske u Republici Austriji, Miroslav Piplica, član Savjeta Vlade za Hrvate izvan Republike Hrvatske te predsjednik Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i šport, predstavnici Hrvatske katoličke misije Beč kao i mnogobrojni predstavnici hrvatskih društava i udruga koji djeluju u Beču.

Također su podijeljene i zahvalnice i darovi zaslužnim pojedincima i pokroviteljima, a upriličena je i bogata nagradna igra - tombola.

Dakako, bilo to i neizostavnog slavonskog kulena, kobasice, šunke i čvaraka te ostalih autohtonih proizvoda koje su izložila Obiteljska poljoprivredna gospodarstva pridošla iz Hrvatske,a isto se tako moglo vidjeti i jako lijepih rukotvorina.

Zabava uz odličan Tamburaški sastava Salaš potrajala je do ranoga jutra, a organizatori su već najavili kako će deseti jubilarni divani sljedeće godine biti još bolji.

Program je vrsno vodila Jadranka Mršić Vincek. 

FOTOGALERIJA:

04.12.2016.

Foto: Život u Dublinu

VOLIM HRVATSKU, ALI SE U NJU NE VRAĆAM Zbog toga nisam manja Hrvatica

26.06.2017.

Zašto se uvijek dijelimo, zašto jedni drugima stavljamo etikete?! Više>

Damir Nikšić Youtube kanal screenshot

UČENICI U TRAVNIKU PROTIV SEGREGACIJE Ne žele hrvatske i bošnjačke škole

21.06.2017.

Vlasti Srednjobosanske županije odustale od uspostave nove srednje škole u Jajcu. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Tijelovo u Korntalu

FOTO: Sv. Ante u HKM Stuttgart

FOTO: Hamburg za Vukovar

FOTO: Proslava naslova u Bietigheimu

FOTO: Hodočašće Hrvata u Lourdes

FOTO: Croatia Bietigheim osvojila prvenstvo

FOTO: Dan oružanih snaga

FOTO: Komemoracija na Bleiburgu

FOTO: Sinjska alka u Vukovaru

FOTO: Kotorvaroška večer u Stuttgart-Degerloch 2017.