NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

19.10.2017
tekst
tekst

Hrvatska

GLASNOVIĆ 'Evo o čemu sam zapravo govorio na konferenciji, a što su mediji ignorirali'

Foto: Hina

Jesu li hrvatska obavještajna zajednica i druge strukture u Hrvatskoj dorasle izazovima novom obliku psihološkog rata?

Br. pregleda: 1689

Foto: Hina

Autor: CroExpress

Željko Glasnović, hrvatski saborski zastupnik izabran u XI. izbornoj jedinici, na svom se Facebooku osvrnuo na medijsko pokrivanje njegove konferencije za medije održane u srijedu. Glasnović kaže kako 'mainstream mediji' nisu dobro prenijeli ključne poruke koje je odaslao. Njegov status prenosimo u cijelosti.

'Hrvatski mainstream mediji su po standardnom postupku ignorirali sve ključne poruke press konferencije (održane 30. studenog 2016.g.).
Tema medijskoga istupa su bili sigurnosni propusti koji danas obilježavaju rad sigurnosnih službi u Hrvatskoj i raščlamba kritičnih informacija koje su utjecale i danas utječu na političke događaje u Hrvatskoj i šire.

Jesu li hrvatska obavještajna zajednica i druge strukture u Hrvatskoj dorasle izazovima novom obliku psihološkog rata koji se još vodi na ovim prostorima. Dok je spomenut rad APIS IT d.o.o. i spektar usluga te firme i njezinih veza s Beogradom u potpunosti su ignorirali podatke o radu AID-a, tajne službe Armije BiH i njezinu mrežu suradnika u hrvatskoj vojsci, HVO-u i HV-u 1994. i 1995.g.

Dato je na uvid prisutnim novinarima izvještaj od 19.10.1994.g. koji je potpisao načelnik Operativnog obavještajnog centra Tuzla. Izvještaj potvrđuje da je AID imao suradnike u redovima hrvatske vojske.
Pitanja glase: što su radile naše kontra obavještajne službe, koliko je drugih suradnika KOS-a koji su i danas prisutni u Hrvatskoj, medijskoj sceni i drugim strukturama od vojske do MUP-a?

Posljednji dio press konferencije se odnosio na medijsko informacijski rat protiv Hrvatske.
Prikazana je knjiga koja je tiskana na zapadu u tisućama primjeraka čija je tema hrvatsko zrakoplovstvo u II. Svjetskom ratu.
Knjiga je tiskana uz pomoć dokumentacije Jugoslavenskog zrakoplovnog muzeja u Beogradu.
Jedan od autora je suradnik muzeja Dragan Savić.
Knjiga je još jedan antihrvatski projekt jer se u njoj spominje egzekucija 700 000 Srba od strane ustaških snaga.
Poanta priče je da velikosrpski imperijalisti koriste i manipuliraju s arhivama NDH koji se u potpunosti nalaze u Beogradu, a po međunarodnim ugovorima o sukcesiji trebali su biti dodijeljeni Hrvatskoj. 

Poznato je da se film o masakru u Dvoru prikazuje u Kanadi s ciljem falsificiranja povijesti, kao i slučaj Medačkog džepa koji je u Kanadi prikazan kao najveća bitka kanadske vojske od korejskoga rata. Hrvatska diplomacija je ostala inertna i autistična.
Proslava je trajala tri dana. Prvi dan je cijela pješačka bojna primala odlikovanja i ordenje ispred zgrade kanadskog parlamenta. Drugi dan je prikazan dokumentarni film. A posljednji dan proslave igrani film koji se bavio temom spašavanja nedužnih Srba od hrvatske vojske. Knjiga o tom događaju je postala bestseler u Kanadi.

Što je radila i što danas radi "hrvatska diplomacija"? Tko je u Hrvatskoj odgovarao za sigurnosne propuste, za predaju oružja TO-a neprijatelju?
Što možemo očekivati od države gdje su bivši jugofili, udbaši, jugodiplomati uključeni u javni život kao savjetnici, komentatori i medijski lumeni. Kako je moguće da jedan jugofil Dean Jović postane savjetnik za vanjska pitanja hrvatskom predsjedniku?
Tko je u diplomatskim krugovima reagirao na blaćenje Hrvatske u inozemstvu? Hrvatska gastronomska diplomacija je sramota za državu.

Budo Lončar, čovjek koji je sudjelovao kao jugoslavenski diplomat u lobiranju embarga na oružje, je danas ugledni komentator u hrvatskim medijima.
Pitanja su: prate li se pojedini saborski zastupnici i prisluškuju?, po čijem su nalogu mediji opet potpuno ignorirali teme državne sigurnosti?
Toliko o istražiteljskom novinarstvu u Hrvatskoj.

Bog i Hrvati/ce
Željko Glasnović'

02.12.2016.

Foto: Hina/Lana Slivar Dominić

PLENKOVIĆ O POSJETU PREDSJEDNICE RUSIJI 'Treba pričati i o pitanjima gdje se razlikujemo'

18.10.2017.

Bit će to prvi službeni posjet jednog hrvatskog predsjednika Ruskoj Federaciji od 2009. Više>

Foto: Hina

AKCIJA 'AGROKOR' Ukupno uhićeno 12 osoba – svi osim obitelji Todorić

17.10.2017.

Ispitivanja u tužiteljstvu najvjerojatnije u utorak ujutro. Više>

Foto: Zoran Stupar

FOTO Čarobno jesensko jutro u Zagrebu

17.10.2017.

Kad sunce kaže 'dobro jutro'. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Rutesheim - Croatia B

FOTO: Hrvatski dan Luksemburg

FOTO: Croatia Bietigheim - FC Löchgau

FOTO: Hercegovačka večer u Gerlingenu

FOTO: Štenci za udomljavanje

FOTO: Susret iseljenih Uzdoljana

FOTO: Germania - Croatia Bietigheim

FOTO: Velika Gospa

FOTO: IV. Hrvatske svjetske igre, treći dan

FOTO: Sommerfestival der Kulturen