NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

25.04.2018
tekst
tekst

Hrvati iz Sjeverne Amerike

TOP 7 Ove mlade Hrvatice ostvaruju svoj američki san: uspješne su, utjecajne i prekrasne

Uspješne žene.

Br. pregleda: 4165

Autor: CroExpress

Organizacija NFCACF (Kulturni fond nacionalne federacije američkih Hrvata) odabrala je nedavno 40 najistaknutijih američkih Hrvata današnjice. Na njihovom popisu nalazi se i velik broj žena; mi smo izdvojili njih sedam. One su uspješne, utjecajne i – prekrasne!

Ella Mische
Foto: ellamische.com

Glumica, scenaristica, glazbenica. Pohađala je prestižnu Američku akademiju dramskih umjetnosti u New Yorku. Scenaristica je romantične komedije 'Toute Le Vie', a s glumcem Danielom Cragiom nastupila je u poznatoj emisiji 'Saturday Night Live'. U travnju ove godine sudjelovala je na sastanku profesionalaca Udruge američkih Hrvata. Korijene vuče iz Trogira.

Brenda Brkusic

Foto: Facebook

Izvršna producentica televizije PBS živi u Los Angelesu, a odrasla je u Chicagu. Šesterostruka je dobitnica Emmya. Otac joj je iz Bogomolja na Hvaru, a majka iz Jezera na Murteru. Više od 10 godina radi kao producentica. S 21 godinom, 2004., snimila je film 'Sloboda iz očaja' o hrvatskoj borbi za nezavisnost. Koproducentica je filma 'Mia, odiseja pjevačice', o hrvatskoj balerini Mii Slavenskoj.

Christina Cindrich
Foto: Facebook

Televizijska producentica, voditeljica i glumica. Obitelj joj je porijeklom iz Duge Rese. Dvostruka je dobitnica Emmya. Obožava adrenalin i putovanja svijetom. Jako je popularna na društvenim mrežama, a njena popularnost je u stalnom porastu.

Jennifer Rukavina

Foto: Facebook

Glavna meteorologinja TV postaje WPSD-TV. Odrasla je u Ohiu, a trenutno živi u Kentuckyu. Obitelj joj dolazi iz Like. Već 13 godina radi na ovoj televiziji, koja je podružnica NBC-a, a posljednjih devet je glavna meteorologinja. Dobitnica je nagrade za najprecizniju meteorologinju u regiji.

Ana Vidović
Foto: anavidovic.com

Svjetski poznata k
lasična gitaristica. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada i prava veleposlanica Hrvatske u svijetu. Porijeklom je iz Karlovca, a živi u Baltimoreu. S 13 godina je bila najmlađa studentica koja je pohađala Glazbenu akademiju u Zagrebu. Diplomirala je na Peabody Conservatory u Baltimoreu. 

Teresa Scanlan


Foto: Facebook

Miss SAD-a 2011. godine. Sretno udana i majka jednog sina, svojim hrvatskim šarmom je prije pet godina osvojila žiri i proglašena najljepšom Amerikankom. Obitelj joj je porijeklom sa otočića Ilovnika kraj Lošinja. 'Ljepota sa svrhom', njena je omiljena uzrečica.

Julia Jaksic
Foto: employeesonly.com

Obitelj ove kuharice njujorškog restorana 'Employees only' porijeklom je iz okolice Karlovca, a Julia je rođena u Milwaukeeu. Već s 12 godina radila je krvavice, a sa 17 preselila u Chicago. Dugo je svirala tamburicu, a svoje hrvatsko naslijeđe ugrađuje u recepte. Ove godine planira otvoriti restoran u Miamiu, iduće u Panami te izdati svoju prvu kuharicu.

02.12.2016.

Foto: George Corluka

FOTO Otvoren novi Hrvatski centar u njujorškom Manhattanu

26.03.2018.

Riječ je o centru u sklopu Hrvatske župe sv. Ćirila i Metoda i sv. Rafaela. Više>

Foto: Croatian American Cultural Center

AMERIČKI HRVATI UGOSTILI 'VATRENE' 'Ovakva večer za naše je iseljeništvo i za našu djecu nešto nezaboravno'

22.03.2018.

‘Vatreni’ su se s društvom hrvatskih iseljenika u Sjedinjenim Američkim Državama družili u Fort Lauderdaleu. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Löchgau – Croatia Bietigheim 1:4

FOTO: Prvopričesničko misno slavlje u Kehlu

FOTO: Kotorvaroška večer

FOTO: Croatia Bietigheim - Höfingen

FOTO: Croatia Bietigheim - FC Marbach

FOTO: Medulin

FOTO: Došlo je proljeće

FOTO: Dani UHPA-e

FOTO: Croatia Bietigheim - Marbach 2:0

FOTO: Prosvjed protiv Istanbulske konvencije