NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

22.04.2018
tekst
tekst

Vijesti iz misija

FOTOGALERIJA Preko tisuću vjernika na adventskoj duhovnoj obnovi u župi Main-Taunus/Hochtaunus

Foto: franjevci-split.hr

Bad Soden, Kelkheim i Bad Homburg.

Br. pregleda: 2289

Foto: franjevci-split.hr

Autor: CroExpress/franjevci-split.hr

Od 25. do 27. studenoga 2016., održana je u župi Main-Taunus/Hochtaunus duhovna obnova, koju je predvodio fra Ante Vučković, profesor na KBF-u u Splitu i misionar milosrđa. Trodnevnoj duhovnoj obnovi nazočilo je preko tisuću vjernika.

Obnova je započela u petak, 25. studenoga, u crkvi sv. Katarine, u Bad Sodenu, s molitvom krunice Božanskog milosrđa. Odmah nakon molitve, slijedilo je predavanje fra Ante Vučkovića 'Tko priča priče o milosrđu'. Nakon predavanja o milosrđu, slijedilo je slavlje svete mise, koju je također predvodio fra Ante Vučković u koncelebraciji sa župnikom, fra Marinkom Vukmanom. Prvi dan obnove završio je s pjesmom i molitvom pred Presvetim oltarskim sakramentom.

U subotu, 26. studenoga, u crkvi sv. Katarine u Bad Sodenu, nastavila se duhovna obnova predavanjima 'Komu se pričaju priče o milosrđu?' te 'Što govore priče o milosrđu?'. Program obnove se nastavio slavljem svete mise i klanjanjem pred Presvetim uz osobnu molitvu nad svakim vjernikom. Te večeri veliki je broj vjernika pristupio sakramentu ispovijedi, a ispovijedali su župnici iz okolnih misija, fra Ivan Križanović i fra Tomislav Dukić.

Na prvu nedjelju došašća, 27. studenoga, voditelj duhovne obnove predvodio je svete mise na tri mjesta gdje se okupljaju hrvatski vjernici župe Main-Taunus/Hochtaunus - u Bad Homburgu, u Kelkheimu i u Bad Sodenu. 

Najsvečanije i najraspjevanije je bilo u prepunoj crkvi sv. Dionizija, u Kelkheimu, gdje su okupljeni vjernici zorno slušali poticajne riječi fra Ante Vučkovića, koji je u svojoj propovijedi govorio o važnim pitanjima ljudskoga života, koje se čovjek sve manje pita. 

‘Stara grčka filozofska škola je mislila, ako hoćeš imati život koji se isplati živjeti, moraš se izložiti okrutnim pitanjima tko si, zašto si ovdje na svijetu’, istaknuo je. ‘Najteži problem nije u tome, naći odgovor na ta pitanja - najteže je probuditi ljude.’ Pavao je opisao snažnim slikama kako izgleda kada Bog dolazi u život čovjeka. ‘Kada Bog dođe u tvoj život, kao da je noć otišla, a došlo svijetlo. Sada znaš što je važno, a što je nevažno. Znaš što se isplati, a što se ne isplati. Znaš u što trebaš trošiti vrijeme, a u što ne trebaš trošiti vrijeme.’

Svetu misu svojim je pjevanjem pratio i uljepšao mješoviti zbor župe. Na kraju mise župnik fra Marinko Vukman zahvalio je voditelju duhovne obnove za poticajne riječi koje je uputio kroz prethodne dane, istaknuvši da su ovo bili dani radosti i milosti za župu.

Sve fotografije pogledajte OVDJE.

28.11.2016.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Prvopričesničko misno slavlje u Kehlu

FOTO: Kotorvaroška večer

FOTO: Croatia Bietigheim - Höfingen

FOTO: Croatia Bietigheim - FC Marbach

FOTO: Medulin

FOTO: Došlo je proljeće

FOTO: Dani UHPA-e

FOTO: Croatia Bietigheim - Marbach 2:0

FOTO: Prosvjed protiv Istanbulske konvencije

FOTO: Obnova u Grazu