NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

25.06.2018
tekst
tekst

Hrvatska

RASTU PLAĆE POLITIČARIMA Evo za koliko su si povećali primanja

Foto: Hina/Denis Cerić

Ministar Marić smatra da je protivljenje povećanju plaća dužnosnika - demagogija.

Br. pregleda: 2707

Foto: Hina/Denis Cerić

Autor: CroExpress/Vijesti.hr

Novom poreznom reformom od 2017. rastu plaće državnim dužnosnicima. Iz Mosta poručuju da to ne podržavaju, a ministar financija u svemu ne vidi problem.

Kako je izračunao
RTL, predsjednici će plaća porasti za 2000 kuna i bit će 24.800 kuna. Premijeru će porezna reforma donijeti 1500 kuna više, zarađivat će 19.780 kuna. Predsjedniku Sabora plaća bi se povećala za 1300 kuna, na 21.400. Ministar financija od Nove godine ima plaću 18.750 kuna - 1200 više nego dosad.

'Zbog svega onoga što su političari napravili ovoj zemlji, zbog doživljaja koji hrvatski građani imaju prema političarima i poslu kojeg obavljamo, mislimo da to u ovom trenutku nije realno i nije u redu da mi dižemo ruke, da nama narastu plaće' izjavio je Nikola Grmoja iz Mosta.

No, ministar financija Zdravko Marić prije nekoliko dana je poručio da se s tim se ne slaže. On smatra da ne treba 'zamrznuti' povećanje plaća dužnosnicima, makar 'na razini poruke građanima'.

'To nije poruka, to je po meni čisti populizam i demagogija koja zapravo otvara prostor onome što je vrlo često - mi u Hrvatskoj svi smo jasno zaključili da imamo problem upravljanja. Dakle, koga ćemo dovesti? I dalje imamo negativnu selekciju, kako u politici tako i u nekim drugim segmentima koji su vezani za funkcioniranje države. Na ovaj način tko će se odlučiti doći i baviti ovim poslom? Saborski zastupnici, državni dužnosnici u Vladi, o njima govorimo. Gledam iz svog vlastitog primjera, posao od jutra do navečer, i da ćemo se na kraju baviti takvim elementima', kaže Marić.

Plaće neće rasti samo sadašnjim državnim službenicima nego i onima koji to više nisu. Zastupnici i ministri koji koriste povlasticu 6 plus 6 - imat će veće plaće nego dok su radili.

16.11.2016.

Foto: Hina

MINISTAR PRAVOSUĐA LJUTIT NAKON OVRHE NAD MALIM CESAREOM 'Dijete je na silu ugurano u auto, a sudac nije bio tamo'

20.06.2018.

Bit će određenih izmjena u Pravilniku o postupanju u ovršnom postupku kada je riječ o djetetu, poručio je Bošnjaković. Više>

Foto: vlada.hr

HRVATSKA JAČA ODNOSE S AUSTRIJOM I NJEMAČKOM 'Podržavaju naš napor za ulazak u Schengen'

19.06.2018.

Plenković je boravio u petak i subotu u Poguschu i Wachauu. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Festival svjetlosti u Ninu

FOTO: Navijači u Nižnji Novgorodu

FOTO: 130 godina turizma u Crikvenici

FOTO: Disko na otvorenom u Crikvenici

FOTO: Na Palade

FOTO: Navijači na tribinama

FOTO: Pripreme za Hrvatska-Nigerija

FOTO: NK Croatia Bietigheim –SV Wachbach 2-4

FOTO: 'Mali Lurd' u Dalmaciji

FOTO: KSD Hajduk Nürnberg - DJK Oberasbach 3:0