NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

20.09.2017
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

LIJEČI MNOGE BOLESTI Časna sestra kraj Posušja prirodnim lijekovima već 30 godina ozdravljuje bolesne

Foto: CroExpress

Radi sa 110 trava, napisala i knjigu.

Br. pregleda: 35884

Foto: CroExpress

Autor: CroExpress

Kad se dođe kod sestre Ljubice Bernardice Kovač u Batin kod Posušja, automobili su posvuda. Ljudi dolaze odsvuda; iz inozemstva, Hrvatske, cijele BiH, svih vjera i nacionalnosti. I satima čekaju. Sestra Ljubica nadaleko i naširoko poznata je po svojim prirodnim lijekovima.

- Sretna sam da pomognem čovjeku koji je ranjen duševno i tjelesno. Baš se osjećam sretna kad kaže da mu je pomoglo i da je pacijent zadovoljan. Doživim neku obnovu u sebi – kaže sestra Ljubica, inače sestra kongregacije Kćeri Božje ljubavi.

Bosanske planine riznica zdravlja

Od veljače do listopada sestra Ljubica ide u berbe ljekovitog bilja. Kaže kako su bosanske planine prava riznica zdravlja, mirisavog i čistog. Dosta ih skuplja na okolnim planinama, a za nekima potegne sve do Biokova. Med je podloga većine njezinih lijekova. A sve je počelo tamo negdje 1985. godine.

- Došla je jedna žena i moli me: sestro, pomozite, dijete mi umire od astme, spasite mi ga. Ja kažem: gospođo, s čim ću vam ga ja spasiti? 'Ma vi znate sigurno te trave, dajte molim vas...'. Ja sam kao dijete brala tih trava, nosala... Koliko puta me majka istukla jer se bojala da će me zmija ugristi u visokoj travi. Od rođenja sam strašno voljela te biljke. I kažem joj: gospođo, jesen je, što ću ja naći, to je sve zatrpano. I kažem joj da dođe sutra, nešto ću nabrati. Ona je otišla presretna. Ja popodne, Bože pomozi, što ću. I ja mislim, idem ja njoj ubrati trputac. Nabrala ja i široki i uski trputac. To je moj prvi lijek.

Sestra Ljubica je samljela trputac i stavila ga u vodu, zajedno s medom. Ujutro je to procijedila i dala ženi. Nakon 15 dana, javljeno joj je – dijete je opet na nogama, ozdravljeno. Napravila joj je još jednu dozu, uz zamolbu da ne razglašava to okolo jer ima stare roditelje za koje mora brinuti. No, za pet dana stigla je druga žena. I tako je priča započela...

Poznaje 110 trava, napisala i knjigu

Sestra je počela zapisivati recepte na temelju toga kako su kome pomogli. Danas dobro poznaje 110 trava, svi su isprobani u praksi, a napisala je i knjigu. Sestra Ljubica pomaže i teškim bolesnicima – njeni lijekovi pomažu kod karcinoma, bolesti jetre, kožnih bolesti, krvarenja, No, ne zaboravlja na molitvu.

- Ne može se liječiti bez molitve – kaže ona.

Vitiligo, nestanak pigmenta, jedina je stvar za koju sestra Ljubica kaže da još ne zna kako izliječiti ili barem problem olakšati...

10.11.2016.

Foto: Bild

UHVAĆEN! Nakon višednevne potrage njemačka policija uhitila trostrukog ubojicu Dražena Dakića

20.09.2017.

Policija je oko 16:30 zaprimila hitan poziv i deset minuta kasnije dvojica policajaca susreli su 40-godišnjeg Dakića. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Susret iseljenih Uzdoljana

FOTO: Germania - Croatia Bietigheim

FOTO: Velika Gospa

FOTO: IV. Hrvatske svjetske igre, treći dan

FOTO: Sommerfestival der Kulturen

FOTO: IV. Hrvatske svjetske igre, drugi dan

FOTO: Pripreme Croatie Bietigheim

FOTO: Medvedgrad

FOTO: Tvrđava Minčeta

FOTO: Proslava u Bad Cannstattu